Venemaa keskpanga pressiteates on kirjas, et Vnešprombanki kohustused ületavad varasid 187 miljardi rubla ehk 2,2 miljardi dollari võrra. Keskpank süüdistas panga juhtkonda selles, et nad kantisid juba pikka aega panga bilansist varasid välja ja võltsisid raamatupidamisaruandeid. Keskpank teatas, et seetõttu ei ole panga päästmine õigustatud.

„Meile teadaoleva info põhjal võivad olla väljakanditud varad investeeritud pangaga formaalselt mitteseotud isikute poolt kinnisvarasse, luksussõidukitesse, ettevõtete aktsiatesse, finantsinstrumentidesse ja muudesse varadesse,“ teatas keskpank.

Vnešprombank, kus hoidsid oma raha Rosneft ja Transneft, lõpetas juba detsembri keskpaigas maksete tegemise, kui regulaator kehtestas pangale 3-kuuse moratooriumi. Transnefti pressiesindaja ütles, et naftatorujuhtmete operaatoril jäi panka 9 miljardit rubla. Rosneft teatas, et nemad tegid oma konto selles pangas tühjaks. Musta mere sadamaoperaator Novorossiysk Commercial Sea Port teatas täna, et neil jäi panka 18,7 miljardit rubla. Ettevõtte aktsia hind kukkus uudise järel 4%.