Venemaa amet hoiatab: kalamari on ohtliku bakteriga nakatunud

 (175)
Kalamarja tootmine Kamtšatkal.
Kalamarja tootmine Kamtšatkal.Foto: Scanpix/ Petrov Alexander, ITAR-TASS

Aastavahetuse laua katmisel oleks Venemaal parem punasest kalamarjast hoiduda, teatasid turujärelevalve ning tarbijakaitsega tegeleva Roskontrolli juht Aleksandr Borissov ja arst-dietoloog Lidia Jonova. Borisov täpsustas, et kogu punane kalamari on Venemaal kolibakteriga nakatunud, edastab mk.ru.

Seevastu konservante kalamarjas ei ole leitud. „Kalamari on oma näilise lihtsuse juures väga keeruline toode,“ toonitas Borissov.

Roskontrolli juht märkis ka, et salatitesse lisatav heeringas on väga madala kvaliteediga. See on aga halb, ses heeringat süüakse peamiselt ilma kuumtöötlemata.

Jonova omakorda tõi välja, et soolakala liigne tarbimine on kahjulik. Samuti tuleb vaadata valmiskujul ostetavate salatite valmistamise kuupäeva ning salatid kiiresti ka ära tarbida. „Salatid tuleb ära süüa uusaastaööl, mitte seda kauem säilitada,“ soovitas arst.