Šuvalovi sõnul tuleb Venemaal kõigepealt tugevdada oma institutsioone ja saada „hoopis teistsuguse majandusega riigiks“, mida muuhulgas iseloomustab suur, heal järjel keskklass ning tugev väike-ja keskmine ettevõtlus.

Sberbanki tegevjuht German Gref nentis aprilli alguses, et tema ei näe hetkel mitte ühtegi alust ega eeldust, miks ja millele toetudes Venemaa majandus kasvama peaks hakkama. Gref ütles, et majanduskasvu hädavajalikuks eelduseks eelkõige kvaliteetsete tingimuste loomine ärikeskkonna arenguks. „Ja ma ei mõista, kust küll pärinevad need väidetavad majanduskasvu allikad, kui investeeringute langus ületab SKP langust,“ märkis ta.

Venemaa majandusministeeriumi prognoos ütleb, et sel aastal kukub majandus 3% ja inflatsioon on 12%, reaalpalk aga kahaneb 9% võrra. Samas eeldatakse, et tegelik majanduslangus saab olema tunduvalt suurem ja ulatub pigem 7,8%-ni.

Vewel 2. aprillil serveeris Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev Vladimir Putinile majanduprognoosi, et järgmisel aastal saab kriis läbi, majandus tõuseb 3-protsendilisest miinusest alustuseks 2,3 protsenti plusspoolele ja pärast seda kihutab 4 protsendini välja.