Äripäeva ehitusfirmade TOPis mullu teise koha hõivanud Irest Ehitus saab suure osa tulust Venemaalt. Sel aastal tahab firma käibe lausa kahekordistada. „See on väga kergesti seletatav. Ühel aastal ehitasime kaks kauplust, järgmisel ei ehitanud ja ülejärgmisel ehitatakse jälle kaks,“ selgitas Irest Ehituse juht Rein Kiudsoo käibe hüppelist suurendamist. Firma ehitab Moskva oblastisse Zelenogradi K-Rauta 15 200ruutmeetrist ehitusmaterjali kauplusladu, vahendas aripaev.ee.

Olukord Vene ehitusturul on võrreldes Eestiga parem, väitis Kiudsoo. „Seal jätkub ehitamist kõikidele, oleks vaid ehitajaid. See ongi kõige suurem häda, et ei ole oskajaid ehitajaid.”

Venemaal oli ja on perspektiivi, aga enda jaoks tuleb mängureeglid selgeks teha ning neid aktsepteerida, nentis Skanska EMV AS juhatuse esimees Andres Aavik. „Skanska tegutses Venemaal 2000. aastast nii Peterburis kui ka Moskvas, aga ühel hetkel sai siiski selgeks, et seal ehitamine ei ole kooskõlas Skanska eetikakoodeksiga,“ tunnistas ta.

Firma lõpetas Venemaal ehitamise umbes neli aastat tagasi. „Igal sammul tuli kokku puutuda korruptsiooni ja erinevate altkäemaksu küsimustega,“ põhjendas ta.