Usmanovi varasid haldava USM Advisors tegejuht Ivan Strešinski sõnul vabanes Usmanov Apple’i aktsiatest selle aasta alguses. Ärimehele kuulus ettevõttest 100 miljoni dollari eest väärtpabereid. Sellest, et osa Apple’i aktsiaid just talle kuulub, teatas ta esimest korda 2013. aasta märtsis.

Lisaks Apple’i aktsiate müügile on miljardär vähendanud oma osalust ka Facebookis. Strešinski ei täpsustanud, kui suurest osast aktsiatest Usmanov vabanes. Facebooki investeeris ta 2009. aastal, mil firma oli väärt 6-10 miljardit dollarit ja omandas Mark Zuckerbergi sotsiaalvõrgustikust 10 protsenti. Osa ettevõtte väärtpaberitest müüs ta 2012. aasta IPO käigus, pärast mida on ta oma osalust pidevalt vähendanud.

70-80 protsenti oma osalustest internetifirmades on Usmanov paigutanud Hiina ettevõtetesse. USM Advisors tegejuht mainis neist kahte - Alibaba Group ja JD.com. Alibaba, Google’i järel suuruselt teise internerifirma väärtust hinnatakse umbes 200 miljardile dollarile.

Forbes’i andmetel on Usmanov Venemaa kõige rikkam mees. Märtsi alguses hindas Forbes tema varandust 18,6 miljardile dollarile. Valdav osa ärimehe aktivatest on metallitööstuses – Usmanov on firma Metalloinvest suuromanik.

Usmanov ütles, et kuna Venemaa suhted läänega on Krimmi referendumi ja Ukraina kriisi tõttu oluliselt halvenenud, suurendab ka Metalloinvest oma kohalolu Hiinas juhuks, kui Euroopa peaks rakendama majandussanktsioone Venemaa suhtes.