USAs maksis täna nafta 46,71 dollarit barrelist ja Londonis maksis nafta 47,86 dollarit.

Venemaalt teatati, et kuigi OPECi kohtumisel ei osaleta, võib toimuda OPECi ja sinna mittekuuluvate naftatootjate kohtumine hiljem, kirjutab Reuters.

„Ma arvan, et nad ikka vajavad kokkulepet, kuigi minu kindlus kokkuleppe osas on langenud mündiviske tasemele,“ ütles Austraalia maaklerfirma AxiTraderi peastrateeg Greg McKenna.

USA suurpanga Goldman Sachsi analüütikud kirjutasid, et kolmapäeval on vaja intensiivseid kõnelusi kokkuleppe saavutamiseks.

„Kuigi viimaste pealkirjade kohaselt on laiem mõistmine toodangu kärpe vajalikkuses, on poliitilistel kaalutlustel ja riikide tootmiskvootide läbirääkimised seni seganud kokkuleppe saavutamist,“ kirjutati pangast.

Pangaanalüütikute hinnangul tõuseks nafta hind kõrgemale 50 dollarist kui kärbitaks toodangut oktoobrikuiselt 33,82 miljonilt barrelilt ööpäevas 32,5 miljonile barrelile. Nii Goldman Sacsi kui Barclaysi analüütikud on seda meelt, et OPECi tootmiskärbe viskaks nafta hinna kiiresti kõrgemale 50 dollarist.

„Kui kokkuleppele ei jõuta, siis meie hinnangul nafta laovarud kasvavad kuni tuleva aasta keskpaigani, mis õigustaks keskmist 45 dollarilist nafta hinda kuni tuleva aasta suveni,“ kirjutati Goldman Sachsist.