Gazpromi kohustatakse riiki tooma vähemalt 20 000 tonni kõrgekvaliteedilist bensiini kuus.

Tegemist on varem ettevõtetega sõlmitud neljapoolse naftatööstustehaste moderniseerimise kokkuleppe osaga.

Gazprom peab moderniseerima oma tehased ning vajadusel tarnima siseturule bensiini välismaalt. Sarnane kokkulepe sõlmiti ka Rosneftiga.

Gazpromile kuulub ilma Gazprom naftata Venemaal kaks naftatöötlustehast, milles üks asub Astrahanis ja teine Surgutis ning nende turuosa on umbes 6,5 protsenti. 20 000 tonni suurune maht kuus ei ole Venemaa turu üldist mahtu arvestades olulise suurusega, kuid Gazpromi jaoks moodustab see 10 protsenti kuisest tootmismahust.

Kompensatsiooniks võib gaasimonopol osta bensiini Valgevenest, kuid praegusi hindu arvestades oleks see tõenäoliselt kahjumlik.

Viimastel kuudel on bensiini tuletistehingute hind Venemaal tõusnud, mis viitab tootmismahtude nappusele, kuid oktoobri lõpus on hinnatõus peatunud, mistõttu arvatakse, et trend on muutunud. Sellel vaatamata võib energeetikaministeeriumi ettekirjutus käiku minna järgmisel aastal. Nimelt läheb Venemaa üle uuele kütuse ökoloogilisele standardile Euro-4, kuid ei ole selge, kas kõik tehased 2015. Aastaks uutele standarditele üle minna suudavad. Kui mitte, muutub bensiini välismaalt ostmine riigiettevõtetele taas aktuaalseks.