Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne kirjutab, et Usmanovite villat ümbritseb piisavalt kõrge aed ning mereni on vaid 100 meetrit. Hetkel käib hoones remont.

Usmanovite soetatud kinnisvara eelmine omanik oli lõunanaabrite kosmeetikafirma Dzintars president Ilja Gertšikov. Tehingu hind ületab kinnistu katastriväärtust neli korda.

Jurmala linnapea lausus, et tehingusumma on märkimisväärne ka nende linna jaoks.
Viimase viie kuu jooksul on välismaalased Jurmalas ostnud 163 kinnisvaraobjekti ehk peaaegu ühe igas päevas. Vaatamata Venemaa presidendi Vladimir Putini väljastatud keelule, mis keelab riigiametnikel välismaal kinnisvara osta, tehakse neid tehinguid jätkuvalt, kuid ost registreeritakse mitte enda, vaid näiteks naise nimele. Ekspertide väidete kohaselt on Läti üks Venemaa ametnike kinnisvara soetamise lemmikpaiku, populaarsemad on vaid Bulgaaria ja Hispaania.

Jurmala linnapea ei muretse mitteresidentide osakaalu suurenemise pärast ning toetab kõiki tehinguid, mis kohalikku kinnisvaraturgu elavdavad. Linnapea kinnitusel on Jurmalas kinnisvara 3000 välismaalasel, alaliselt elab linnas 57 000 inimest.

USM Holdingsi suuromanik, Metalloinvesti enamusosanik, Venemaa suurima majandusväljaande Kommersant omanik, Mail.ru osanik ja Londoni jalgpallikubi Arsenal põhiomanik Usmanov säilitas Forbesi koostatud Venemaa rikkaimate ärimeeste edetabelis esikoha ka sel aastal. Aastaga kasvatas ta oma varandus miljardi dollari võrra 18,6 miljardi dollarini.