„Need on avalikud, noteeritud ettevõtted ning seetõttu ka nii tehniliselt kui juriidiliselt kõige paremini investoritele tuntud. Neist ettevõtetest alustamegi,“ vahendab Vedomosti Uljukajevi sõnu.
Uljukajev sõnas ka, et Sberbanki erastamisest loobutakse ning VTB pangas ei vähene riigi osalus alla 50%.

Lisaks toetab majandusministeerium ettepanekut, et riigifirmade minimaalne dividendimäär tõuseks 25 protsendilt 50 protsendile ning nende finantsaruandlus läheks üle rahvusvahelistele standarditele. See küsimus on praegu ministeeriumitevahelisel kooskõlastusringil.

Minister kinnitas, et dividendimäära tõstmine puudutab eranditeta kõiki riigifirmasid.
Nii dividendimäära tõstmine kui raamatupidamise rahvusvahelistele standarditele üleviimine lubab Uljukajevi sõnul riigikasse kosutust.

Briti majandusleht Financial Times kirjutas eile, et kui varem oli Venemaal erastamise põhjus majanduse struktuuri parandamine ja efektiivsuse suurendamine, siis nüüd on eesmärgiks ainult raha, et lappida naftahinna langusest tingitud eelarveauke. Vedomosti kirjutas jaanuari alguses, et 2015. aastal riigikassasse erastamisest laekunud 5 miljardi rubla asemel loodab valitsus 2016. aastal erastamisest riigi rahakotti turgutada triljoni rublaga.

Venemaa jaoks on naftahinna langus väga valulik. Kuni 2014. aastani andsid nafta- ja gaasitulud eelarvest enam kui poole. Hinnalangus surus osakaalu mullu 43 protsendile. Kui toornafta keskmine hind on 30 dollari tasemel, kahaneb tulude osakaal eelarves 35 protsendini, tõdetakse Sberbanki investeerimispanganduse analüüsis.

Nii investorid kui analüütikud on korruptsiooniprobleemides Moskva erastamise eduka läbiviimise suhtes sügavalt skeptilised.