Sellega püstitatakse Moskva elamispinna ruutmeeri hinnarekord, edastab Vedomosti.

Capital Group ehitab Sofia kaldapealsele 48 000 m2 hoone. Investeeringu suuruseks hinnatakse 30 miljardit rubla. Kompleksis saab olema 137 elamispinda ning 65 numbritoaga hotell, mida hakkab opereerima Hongkongi luksusoperaator Mandarin Oriental. Hoone peaks valmis saama 2021. aastal.

Vedomosti kirjutab, et Capital Group on Moskva üks suuremaid kinnisvaraarendajaid: tema kontos on umbes kaheksa miljonit ruutmeetrit peamiselt esimese- ning äriklassi elamispinda. Firma asutajad on Pavel Te, Eduard Berman ja Vladislav Doronin, kuid juba 2016. aasta intervjuus kinnitas Te, et kõik uue projektid, mis ettevõte on alates 2014. aastast käiku antud, on tema isiklikud.

Ekspertide sõnul on Moskvas 100 000 dollarilise ruutmeetrihinnaga tehinguid olnud. Umbes sellise hinnaga müüdi apartemendid hotellis Moskva (Four Seasons Hotel Moscow), kuid sellest ajast on dollari kurss jõuliselt tõusnud, mistõttu on Capital Groupi hind ka absoluutne rekord.

Four Seasons Hotel Moscow korterid on ka praegu Venemaa pealinna kõige kallimad: möbleeritud korteri ruutmeeter maksab 50 000 dollarit, tõdes Kalinka Groupi nõukogu esimees Jekaterina Rumjantseva. Tema hinnangul müüakse The Residences at Mandarin Oriental Moscow’s 100 000-dollarise ruutmeetrihinnaga neid penthouse’i, millel on vaade Kremlile. Kas need korterid aga ka ostja leiavad, sõltub juba projekti kvaliteedist.

Rumjantseva sõnul võivad need olla üksikud tehingud väga rikaste ostjatega, kuid ei saa välistada, et ka need rikkad ostjad üritavad läbi rääkida ja hinda langetada.

Knight Franki direktor Olga Širokova möönab, et Moskvas on inimesi, kes on valmis ruutmeetri eest 100 000 dollarit maksma. "Kui inimene on valmis ruutmeetri eest maksma üle miljoni rubla, ei ole hinnal tema jaoks enam sisulist tähtsust, vaid ta ostab unikaalset ning kvaliteetset toodet," ütles ta.