Kohapealse tehnilise ülevaatuse käigus leiti vagunil kulunud detaile, mistõttu rakendas Venemaa tehnilise järelvalve amet esmase meetmena kõikide EVR Cargo Tapa depoodes 2015. aastal remonditud vagunitele laadimispiirangute kehtestamist, teatas ettevõte.

Laadimispiirang puudutab EVR Cargole teadaolevalt paarisada vagunit, mis suunatakse täiendavasse kontrollremonti.

EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul on sarnaseid juhtumeid Venemaal esinenud varem, kuigi mitte Eesti vagunitega, kuid sellist laadimispiirangut ei ole ette tulnud.

Tapa depood on piirkonnas tunnustatud veeremiremondi depoo. Tapa depoode remondilitsentsi ei ole tühistatud ning viiakse läbi auditi selgitamaks välja täpsemad juhtunu asjaolud ning vajadusel parandamatakse kontrolliprotsesse remonditööde teostamisel

Samuti kontrollivad EVR Cargo Tapa depoode kaubavagunite remondikvaliteeti ning remonditööde vastavust kehtivatele nõuetele ka Eesti Raudtee ja tehnilise järelvalve amet.

Eesti-suunalisi kaubavoogusid laadimispiirang ei mõjuta, sest 90 protsenti Eesti kaudu veetavast Venemaa ekspordist liigub eraklientide vagunitega. Tänaste kaubaveomahtude juures jätkub EVR Cargol ka endal vaguniressurssi vedude teostamiseks, kinnitas ettevõte.