Rahandusminsiteeriumi, presidendi esindajate ning riigiduuma läbirääkimistel soovisid kaks viimast, et uue koosseisu saadikute töö- ja eluruumide ning detsembrini säilivate vana koosseisu eluasemete ülalpidamiskuludeks eraldatakse 1,3 miljardit rubla (17,9 miljonit eurot).

See number sisaldab nn ettevalmistavaid kulusid ehk kabinettide, ametlike vastuvõtu- ja istungisaalide, ametikorterite ja söögikohtade remonti ning autopargi ettevalmistamist, aga ka nende saadikute meditsiiniabi tagamist, keda uude koosseisu ei valita, kuid kelle sotsiaalsed garantiid detsembrini säilivad.

Rahandusministeerium oli eelarvepuudujäägi tõttu saadikute kulude suurendamise vastu. Ministeerium juhtis tungivalt tähelepanu ka sellele, et riigiduumale on esitatud seaduseeelnõu, mis nägi lahkuva saadikute koosseisu kulude järsku kärpimist, kuid mida vastu ei võetud.

Juunis toimusid rahandusministeeriumi, riigiduuma ja presidendi esindajate läbirääkimised iga saadiku kohta tehtavate kulutuste teemal. PBK arvutas saavutatud kokkuleppe põhjal välja, et juhul, kui ükski praegune saadik uude koosseisu valituks ei osutuks, läheks nende ülalpidamine maksma 710 miljonit rubla. See tähendab, et rahandusministeeriumil õnnestus algselt planeeritud riigieelarve kulusid pea poole võrra vähendada.

Venemaa parlamendivalimised toimuvad 18. septembril.