„Veod kulgevad Läti poolega kooskõlastatud plaanidele vastavalt. Mingeid piiranguid ei ole,“ kinnitab ettevõte.

Venemaa Raudteed märgib, et toimuvad küll suvised plaanipärased remonditööd, kuid need ei ole transiitvedude jaoks kriitilised.

Läti riikliku raudteefirma juhatuse liikmed kinnitasid eile pressikonverentsil, et said Venemaalt ametliku teate Läti-suunaliste kaubavedude eesootava järsu vähenemise kohta.

Läti raudteefirma esindajate kinnitusel toodi põhjenduseks, et kahe riigi vaheline raudteeühendus on väga halvas seisus, mistõttu teeb Venemaa seal kahe järgmise kuu jooksul remonti. See vähendab läbilaskevõimet ja Läti kaudu veetavaid kaubakoguseid.

„Venemaa Raudteede esindajad kinnitasid, et kaubavood võivad katkeda peaaegu 100%,” vahendas Läti uudisteagentuur Leta Läti Raudtee juhatuse liikme Aivars Strakšase sõnu.

Venemaa Raudteede sammu hinnatakse seotuks Läti Raudtee endise juhi Uģis Magonise vahi alla võtmisega.Teada¬olevalt olid Magonisel Venemaa Raudteede juhtidega väga head suhted ja pärast tema vahistamist on spekuleeritud just võimalusega, et kauba¬mahud võivad väheneda. Transiidi katkestamise ja Magonise vahistamise seost ei välistanud ka transpordiminister Anrijs Matīss.