Mordašov on Venemaa suuruselt teise terasetootja Severstali suurim osanik. Ta on aga sisenenud e-õppe ja töötajate värbamise valdkonda. Selleks lõi ta oma haldusettevõtte juurde uue keha, mis ostab kokku valdkondade idufirmasid.

„Meie eesmärk on luua platvorm, ökosüsteem, mis võimaldaks inimesel areneda, alustades juba lasteaiast ja lõpetades pensionile minekuga. Miks mitte aga sealt edasigi," ütles Artjom Kumpel, kes juhib Mordašovi uut värbamise ja kõrgtehnoloogilise e-õppe divisjoni, mis kuulub Severgroupi alla. Miljardär on isiklikult ja lähedalt asjaga seotud ning temaga arutatakse investeeringud ja strateegiad iga kuu läbi.

Tehnoloogilised arengud automatiseerimises, robootikas ja tehisintellektide valdkonnas kiirendavad muutusi selles, milliseid töökäsi meil vaja on. Mõned töökohad kaovad ning paljud inimesed peavad nö teadmistepõhisesse majandusse sisenema. Globaalselt kulutati haridusele 2014. aasta üle 5 triljoni dollari, aga digiõpe moodustas sellest vaid 2%.

Severgroup soovib seda muuta ja nad on kokku panemas portfelli e-õpet pakkuvatest firmadest, värbamisettevõtetest ja karjäärinõustamise firmadest, et pakkuda õpet, treeningut ja karjääriarendust inimese eluea jooksul, ütles Kumpel.

Käesoleva aasta veebruaris ostis firma suurosaluse veebis tegutsevas remondimehi soovitavas portaalis Remontnik.ru. Juulis osteti värbamise optimeerimise paltvorm Potok.io. Sellele järgnes osaluse ostmine veebitreeningu platvormis Netology Group.

Mordašov ei ole seadnud oma investeeringule rahalist piiri, aga ta soovib viie või seitsme aastaga kasvatada mitmeid miljardeid dollareid sisse toova portfelli. Sel aastal on plaanis osta veel kaks firmat. Alustatakse Venemaal, aga peagi vaadatakse ka Euroopa ja USA suunas.

„Just nagu Amazon.com kasvas online-müügiplatsiks praktiliselt kõigele, soovime meie saada sarnaseks müügiplatsiks värbamisel ja tehnoloogiaalases hariduses," ütles Kumpel.