Venemaa asepeaminister Dmitri Kozaki juhtimisel arutati spetsiaalse hasartmängupiirkonna loomist mitteametlikul kohtumisel, kirjutavad Giovanni Angioni ja Georg Steiner Pokernewsis.

Kozaki pressiesindaja ei soostunud konkreetset teemat kommenteerima, kuid tunnistas, et Krimmi majanduse stimuleerimiseks on kaalumisel kõik võimalused.

Küsimuse vastu on huvi tundnud ka Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Kuigi peaministri pressiesindaja ei soostunud teemat kommenteerima, käivad jutud, et Venemaa majandusminister, rahandusminister ja regionaalminister juba töötavad mängupõrgute tsooni kulude ning eeldatavate tulude plaani koostamisega. Kava peaks peaministri lauale jõudma 15. aprilliks.

Hasartmängud keelati Venemaal ametlikult 2009. aastal, kui Putini valitsus kiitis heaks vastuolulise hasartmängude, tubakatoodete kasutamise ning alaealiste alkoholitarbimise vastu suunatud seaduste paketi. Selleks, et riigikassa suure kasumlikkusega valdkonnast siiski kasu saaks, otsustati luua neli hasartmängutsooni Krasnodaris, Kaliningradis, Altais ja Vladivostokis.

Kuna projekt ei suutnud seatud eesmärki täita ning tänaseks on vaid üks aktiivne mängupõrgute tsoon Krasnodari ehitatud Azov City projekt, otsustas Venemaa valitsus hinnata hasartmängukeskuste loomise tasuvust Krimmis.