Bloomberg kirjutab, et Venemaa on USA jaoks Mehhiko järel suuruselt teine kanaliha ekspordisihtriik. Eelmisel aastal eksportis USA Venemaale 309 miljoni dollari eest kanaliha.

Venemaa riigiduuma on kaalumas seaduslikke käike nende riikide suhtes, kes on kehtestanud Venemaa suhtes sanktsioone, ütles Venemaa riigiduuma liige Jevgeni Fjodorov. Nende riikide ettevõtetel kavatsetakse äritegevus Venemaal ära keelata.

„Kui see seadus jõustatakse, puudutab see näiteks ka audiitor- ja konsultatsioonifirmasid nagu Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group Inc. ja McKinsey,“ ütles Fjodorov telefoniintervjuus Bloombergile.

Fjodorovi sõnul on seadus põhipunktidena juba paberile pandud ja ta loodab esitada selle eelnõu riigiduumale ja valitsusele juba sel nädalal.

„Need sanktsioonid ei ole USA vastased. Meie eesmärk ei ole kahjustada USA kodanike elukvaliteeti,“ rõhutas Fjodorov, selgitades, et Venemaal on ettevõtteid, millel on Venemaa suveräänsuse ja majandusliku turvalisuse kontekstis oluline roll.

Fjodorovi sõnul on audiitor- ja konsultatsioonifirmad seaduse esimesed sihtmärgid, järgmisena võetakse ette USA meedia.