Esinedes eile Venemaa töösturite liidu kongressil, ütles Siluanov, et abi puudutab ettevõtteid, mitte nende omanikke. Eelisjärjekorras toetatakse koondatud töötajate ümberõpet ja tööle asumist uues kohas. Selleks otstarbeks on 2014. aasta eelarves ette nähtud 100 miljardit rubla.

Lisaks võib rahandusministeerium lihtsustada ettevõtete jaoks riigi garantiide saamist. Varem on rahandusministeerium öelnud, et riigikassa ei saa lubada riigigarantiide suurendamist, kuna need on jõudnud juba kriitilise piirini ja see võib suurendada riigivõlga.

Valitsus arutas samuti pankade rekapitaliseerimist, mis lubaks suurendada laenuportfelli. Siluanovi sõnul on Venemaa Keskpangaga jutuks olnud pankade refinantseerimisplaan kuni kolmeks aastaks. Vastutasuks peavad pangad andma suurte projektide jaoks madala protsendiga laenu.

Siluanov rõhutas, et seekordne majanduse toetamise strateegia erineb oluliselt sellest, mida rakendati 2009 – 2010. aastal, mil riik kulutas ettevõtete toetamiseks rohkem kui pool triljonit rubla. Seekord riigil selliseid vahendeid kuskilt võtta pole.

Rahvusvahelised reitinguagentuuris Fitch ja Standard & Poor's langetasid täna Venemaa krediidireitingut „stabiilsest“ „negatiivseks“.

USA president Barack Obama täiendas isikute nimekirja, kelle suhtest rakendatakse sanktsioone, 20 isiku võrra. Nende hulgas on ka Putini „ihupank“ Rossija ja selel suuraktsionär Juri Kovaltšuk.