Investorid alustasid Venemaaga seotud varade müüki juba hommikul. Venemaa aja järgi kella üheks oli Moskva börsi indeks kukkunud 9,18% , RTSi indeks 11,4% 1095,6 punktini. Hongkongi börsil enam kui poole oma väärtusest kaotanud Oleg Deripaška ettevõte UC Rusal, kaotas Moskva börsil oma väärtusest 31,78%.

Norislki Nikli aktsia oli odavnenud 14,28%, Alrosa 9,37%, Venemaa suurima panga Sberbanki aktsia on väärtusest kaotanud üle 13%, VTB 10,52%, Rosneft 11,45% ja Gazprom 7,8%.

„See on reaktsioon reaktsioon USA uutele sanktsioonidele ning sellega seotud määramatusele. Müügis on mitte ainult aktsiad, vaid ka eurovõlakirjad ning rubla kurss langeb,“ lausus Loko- investi analüüsiosakonna direktor Kirill Termasov.

Välisinvestorid langetavad Venemaa varadele seatud limiite ning riske vähendavad tema sõnul ka kohalikud investorid. „Arvatakse, et UC Rusalile järgnevad sanktsioonid ka teiste Venemaa ettevõtete suhtes, samuti kardetakse Venemaa poolseid karme vastumeetmeid,“ lausus ta.

„Seejuures ei ole müügil mingit loogikat: vabanetakse absoluutselt kõigest,“ rääkis Raiffeisen Capitali investeeringute juht Vladimir Vendejev.

Antoni analüütiku Mihhail Ganelini sõnul ei ole USA sanktsioonid tänase turu kukkumise ainus põhjus: oma osa on ka Süüria konflikti eskaleerumisel. „Täna koguneb ÜRO julgeolekunõukogu ning USA ja Venemaa vaheliste suhete temperatuur üha tõuseb,“ rääkis ta.