Kui kellelgi on tekkinud mure, et kuida härra Snowden hakkama saab, siis muretsemiseks ei ole põhjust. Yahoo! Newsi andmetel teenis mees eelmisel aastal koguni üle 200 000 dollari ning seda kõnesid pidades.

Ei ole imekspandav, et Snowdeni kuulsusega mees kõnelemise eest tasu saab. Temast on ju tegemisel lausa film. Nii mõnelegi on aga vastukarva, et mees teenib suuri summasid eelkõige rääkides sellest, mille tõttu ta USAst maapakku põgenema on pidanud. Üks neist, keda see ei rõõmusta on CIA direktor John Brennan:

„Minu hinnangul on ta rikkunud vannet, mille ta on andnud oma põhiseadusele ja valitsusele. Kõigelt sellelt teenimine on väga kahetsusväärne ja vale," ütles mees.

Õli valab tulle veel seegi, et ehkki mees on püsinud Venemaal, on ta kõnelemise eest raha saanud ka USAst ning mujalt maailmast. Seda kõike võimaldab internetimaagia. Talle on makstud kõnelemise eest vähemalt kolmest Ameerika ülikoolist, aga ka näiteks käesoleval aastal Tribeca Filmifestivalil ning San Diegos toimunud Comic-Conil esinemise eest. Tema tasu võib küündida 25 000 dollarini.

Snowdeni advokaat Ben Wizneri sõnul ei rikastu tema klient sel moel sugugi. Ta elavat tagasihoidlikku elu. Lisaks maksab ta makse USAle. Advokaadi sõnul kõneleb Snowden mittetulundusühenduste palvel ja ei küsi selle eest mingit raha.

Snowdeni film ja USA presidendivalmised annavad mehe populaarsusele aina hoogu juurde ning võib eeldada, et ta on ka edaspidi nõutud kõnemees.