Kuu esimesel kümnel päeval oli kasv veelgi suurem, tõdes Vene väljaandele arvutimüügiga tegeleva Citylinki ostudirektor Oleg Ptšelnikov. Ta märkis, et suur nõudlus arvutitehnika järele püsib juba märtsikuust.

Venemaa arvutite jaemüüjal M.Video Eldorado on arvutite müük rahalist käivet arvestades aastatagusega võrreldes kasvanud 2,4 korda ning tükiarvestuses kaks korda. Jaemüüja esindaja Valeria Andrejeva sõnul olid aprillis kõige populaarsemad enam kui 40 000 rubla (507 eurot) maksvad arvutid.

Venemaa tervikuna kasvas sülearvutite müük aprillikuu keskel, täpsemalt 13.-19. aprillil, tükilises arvestuses eelmise aasta sama ajaga võrreldes 87%, selgub uuringufirma GfK andmetest. Lauaarvutite vastu erilist huvi ei tuntud- nende müük kahanes samal ajal eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,6%.

Kokku müüdi selle aasta 16.-17. nädalal Venemaal enam kui 160 000 süle- ja lauaarvutit.

Aceri Venemaa juht Dmitri Kravtšenko tõdeb, et kui viimastel aastatel asendasid lauaarvuteid nutitelefonid ning tahvelarvutid, siis pandeemia põhjustatud üleminek distantsõppele ning kaugtööle tuletas kasutajatele arvutid taas meelde.

Tema sõnul on keeruline prognoosida, kaua kasv veel kestab ning millal elanike nõudlus arvutitehnika järele järele rahuldatud saab.

Kaheksa aastat oli sülearvutite turg praegusest enam kui kaks korda suurem. See võiks Kravtšenko sõnul olla ka teoreetiline praeguse kasvu piir.

Telecom Daily peadirektori Denis Kuskovi sõnul ei kesta pandeemia põhjustatud arvutimüügibuum kaua. Osaliselt seetõttu, et tarbijatel saab raha otsa. Teine ja kolmas kvartal enam arvutimüüjatele sama head olema ei saa.

IDC andmetel müüdi Venemaa turul eelmisel aastal 5,34 miljonit arvutit ehk 7,8% 2018. aastast vähem. Kõige populaarsemad kaubamärgid olid Venemaal Lenovo, HP, Acer, Asus ja Dell.