Ros Agro on teatanud, et plaanib Venemaa kesk- ja idaossa seafarme ja kasvuhooneid juurde ehitada. Samuti on plaanis üles osta mitmeid väiksemaid konkurente, sest peatselt seisab ees aktsiate noteerimine Londoni börsil ning sealt laekuvad summad on vaja kuskile ära paigutada, kirjutas Bloomberg.

Ros Agro Londoni börsile minek on märk üldisest Venemaa põllumajanduse "renessansist", sest mitmed riigi miljardärid nagu näiteks Vladimir Jevtušenkov ja Gennadi Timtšenko on hakanud oma raha näiteks köögi- ja puuviljakasvatusse suunama.

Venemaa oli veel 2013. aastal maailma suuruselt üheksas toiduainete importija. Eelmiseks aastaks oli impordimaht vähenenud 40 protsenti, ulatudes 26,5 miljardi dollari ehk umbes 23,5 miljardi euroni.

Vladimir Putin on kutsunud üles suurendama "toidualast julgeolekut". Mullu rääkis ta sellest, et tohutu hulk haritavat maad muudab Venemaa "kõige rikkaima" põllumajandusega riigiks.

Kui teatud lihatoodete osas on Venemaa isemajandav, siis näiteks piimatooteid, puu- ega köögivilju toodetakse hetkel vähem kui nõudlust on. Peaminister Dmitri Medvedev lubas paar kuud tagasi, et riik hakkab seetõttu põllumajandust rohkem toetama.

Venemaale toodi mullu köögivilju sisse umbes 1,5 miljardi euro eest ja näiteks osa tomateid toodi isegi nii kaugelt kui Lääne-Aafrikas asuvast Senegalist.

Maaviljeluse potentsiaalist räägib ka see, et kui mullu Venemaa majandus langes kokkuvõttes 3,7 protsenti, siis põllumajandus näitas hoopis umbes 3 protsendilist kasvu.