Peterburgi omandisuhete komitee juht Valeria Kalugina teatas, et linn valmistub 1500 nn kommertsobjekti erastamiseks. Lähiajal müüakse maha 52 hoonet, 9 eraldi seisvat maja koos kinnistutega ja 185 elamufondi objekti, mida saaks äritegevuseks ümber kohandada.

Linn on Kalugina sõnul häälestatud maksimaalselt laiaulatusliku erastamise läbi viimiseks.

Ta tõi näiteks kesklinnas asuvad lossid ja paleed, milles eraettevõtjad võiksid arendadad näiteks hotelle. Samuti lähevad haamri alla äärelinnas asuvad lossid, mis praegu on sageli langenud ebaseadusliku hõivamise objektideks.

Samal ajal aga võidakse osad lossid müüa ka föderaalvõimudele, sest Kremli nägemuses võiksid mitmed keskvõimu asutused asuda mitte Moskvas vaid nn Põhjapealinnas Peterburgis.

„Linn ei vaja paleesid, kui need pole tegevusega hõivatud,” selgitas Kalugina.

Linnavõimud rõhutasid, et nad ei kavatse kinnisvara hakata otsustuskorras loovutama ja kõik objektid müüakse maha avalikul enampakkumisel.

Tänavune privatiseerimise plaani, ehkki pool aastat on juba möödunud, suudeti rahaliselt täita vaid veerandi ulatuses ligi 21 miljoni euro suuruses summas. Viivituse põhjuseks toodi asjaolu, et varem erastamisega tegelenud Peterburi omandi fond kaotas usalduse ja varade müük anti omandisuhete komiteele.