„Meil tulevad pikad nädalavahetused,“ ütles Maduro tunniajases teleesinemises riiklikus telekanalis. See on osa 60-päevasest meetmetest, millega võideldakse elektripuuduse vastu, kirjutab Reuters.

Karm põud ühes energia infrastruktuuri investeeringute ja hooldustööde puudumisega on löönud valusalt Lõuna-Ameerika riiki, kes katab tavaoludes 60% elektritarbimisest hüdroenergiaga.

Venezuela opositsioon ründas 4-päevast töönädalat, kuna see toob kaasa karmi majanduslanguse, toidu ja ravimite puuduse ja üle 100% inflatsiooni.

„Maduro parim kriisilahendus on vähendada riigi produktiivsust,“ ütles pealinna Caracase linnavolikogu liige Jesus Armas. „Reeded on tasuta leiva ja tsirkuse päralt.“

Mõned venezuelalased pidasid seda halvaks naljaks. „Te teete vist nalja,“ säutsus üks Twitteri kasutaja. Paljud kehitavad õlgu ja imestavad, et kuidas mõjutavad meetmed koole, bürokraatlike protseduure ja supermarketeid.

Täpsemad 60-päevase plaani meetmed avaldatakse täna, ütles Maduro teleprogrammis, kus lasti muusikat, näidati tantsivaid inimesi ja hiiglasliku pilti Hugo Chavezist.