Venezuela elektriminister Luis Motta ütles neljapäeval, et normeerimine algab järgmisel nädalal. Motta kutsus venezuelalasi vööd koomale tõmbama ja patriotismi üles näitama. Mõtta sõnul kestavad elektrikatkestused 40 päeva, kuni veetase Guri tammi juures, kus asuvast hüdroelektrijaamast saab riik lõviosa elektrienergiast, taas tõuseb, vahendab Associated Press.

Igapäevased elektrikatkestused on vaid üks viimastel nädalatel teatavaks tehtud energiasäästumeetmete pikast nimekirjast. President Nicolás Maduro on muutnud avaliku sektori töötajatele reeded vabadeks päevadeks, kuulutanud välja uued riigipühad ja teatanud, et muudab Venezuela ajavööndit, et kriisi leevendada. Samuti on Maduro nõudnud, et naised lõpetaksid juuste fööniga kuivatamise ning et kõik lõpetaksid pesu triikimise.

Maduro sotsialistlik administratsioon süüdistab kriisis ilmastikunähtuse El Niño kaasa toodud põuda ja oponentide sabotaaži. Ekspertide sõnul tuleks aga süüdistada investeeringute puudumist infrastruktuuri.

Venezuelas on elektrikatkestusi esinenud aastaid. Üks selline üllatas Madurot televisiooni otse-eetris kõne pidamise ajal.

Lisaks sellele on Venezuela maailma esirinnas vägivaldse kuritegevuse poolest ning kottpimedad tänavad muutuvad kahekordselt hirmutavaks.

Viimastel päevadel on Venezuelas veidi vihma sadanud, kuid mitte piisavalt, et kuivuseperioodi võiks lõppenuks lugeda.