Esmalt kaksikvennad Piusid, kel on eraldi ettevõtted. Märdil OÜ Pius 4 ning Priidul OÜ Pius Kolmas.

Kui vennad on sündinud samal päeval, siis nende ettevõtted on loodud väikese vahega. Märdi oma 2013. aasta 23. juunil, Priidul sama aasta 8. augustil.

OÜ Pius 4 peamine tegevusala aastal 2014 oli lavakunst, mis moodustas müügikäibest 100%. Põhitegevuse alla kuulusid mängimine seriaalides, filmides ja reklaamides, helindamine ning õhtujuhi teenuse osutamine. Priidu ettevõte sellest palju ei erine, ikka näitlemine ja õhtujuhiks olemine.

Priit Piusi ettevõtte peamised koostööpartnerid 2013/2014 aastal olid Taska Film OÜ, MTÜ Kell Kümme, Eesti Rahvusringhääling, Kopli Kinokompanii OÜ ning Adell Taevas OÜ. Märdi ettevõttel aga Peamiste koostööpartnerite hulka kuulusid Funk & Pihel OÜ, Allfilm OÜ, Marketing Communication Alliance OÜ ning Adell Taevas OÜ.

Mõlemad vennad hindasid oma ettevõtte majandusaastat kordaläinuks.

Ei tea, kui palju vennad Piusid omavahel konkureerivad, aga kumb siis oma tegevuses ikkagi peale jääb?

Priit Piusi ettevõtte müügitulu oli 22 629 eurot.

Märt Piusi ettevõttel oli see number 8606 eurot.

Priidu firma kasum oli 12 788 eurot, Märdi omal 3 578 eurot.

Siin peab kohe mainima, et Priidu ettevõtte majandusaasta sai alguse ettevõtte loomisel ehk 2013. aasta suvel. Vend sai enda esimese ehkki pooliku majandusaasta juba eelnevalt aruandes ära toodud. Siis oli tema firma käive 8286 ning kasum 4806 eurot. Kokku on mõlemad numbrid Priidu ettevõtte näitajatest siiski väiksemad. Seega võidu saab ikkagi Priit Pius.

Priit Pius võttis välja ka dividende, 4000 euro eest. Nüüd jäi kummalgi vennal jaotamata kasumit enam kui 8000 eurot, Priidul on siingi ülinapp edu.

Kalmeti-vendade äris ainult Henrik

Kalmet Brothers OÜ nimi viitab sellele, et tegemist on näitlejatest vendade ühise firmaga. Nii see siiski ei ole. Karl-Andreas Kalmet ettevõttega seotud ei ole, seda juhib Henrik.

Henrik lõi oma ettevõtte veidi enne Piuse, 2013. aasta 5. veebruaril. Näitleja- ja lavastajateenusele lisandus esimesel majandusaastal ka saatejuhi- ning õhtujuhiteenuse pakkumine. 2014. aastal tulid ka lavakunstialased koolitused ning konsultatsioonid.

Peamisteks koostööpartneriteks aruandeperioodil olid MTÜ Kinoteater, MTÜ Ühendus R.A.A.A.M., Cuba Films OÜ, Orangetime Event OÜ, Ruudu Produtsendid OÜ, Eesti Rahvusringhääling ning Adell Taevas OÜ.

Müügitulu sai mehe firma 18 823 euro jagu, kasumiks kujunes 8 242 eurot. Kalmetil on jaotamata kasumit 19 058 euro eest. Dividende ta ei maksnud.

Kui arvestada, et Priit Piusi ettevõtte majandusaasta kestis mitu kuud enam kui venna ning Henrik Kalmeti ettevõttel, siis on võitjat raske välja tuua. Ütleme siis, et Kalmet ja Priit Pius on enam-vähem viigis. Tubli algus igatahes kõigi poolt.