Ventspilsi linnavolikogu pöördus Kuressaare linna poole kirjaga, milles rõhutatakse Ventspilsi ja Saaremaa vahelise transpordiühenduse olulisust turismile ning viidatakse vajadusele otsida mereühenduse taastamiseks lisaressursse, et tagada laevaliini majanduslik efektiivsus, kirjutas Oma Saar.

Ühe võimalusena laevaühenduse käivitamiseks pakuvad lätlased välja toetuse küsimust Läti-Eesti piiriülese koostöö programmilt ning selleks on vaja mõlema riigi poolselt tingimused üle vaadata ja leida lahendusi ka selliste olukordade jaoks, kui käivitatakse uusi mereühendusi ja soovitakse pilootprojektide vormis turgu testida.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Priit Pruul ütles, et Kuressaare on igati valmis kaasa aitama ning palub appi siseministeeriumi vastavad ametnikud, kellel on voli tingimusi muuta.
Ventspilsi linnavõimud on juba alustanud ka läbirääkimisi võimaliku operaatori leidmiseks, kes oleks huvitatud plaanitava liini käivitamisest.

Pruul sõnas, et lähiajal loodetakse Ventspilsi võimudega teema arutamiseks ka ühe laua taha istuda.

Ventspilsi ja Saaremaaga peab laevaliini avamise plaane praegu ka Gotlandi laevafirma Rederi AB Gotland, kes soovib esimesed proovisõidud teha juba sel suvel.