2008. aasta juunikuus registreeritud Autolink Baltics otsib Facebooki vahendusel Soome sisetööle 25-meetrise autotreileri juhti, pakkudes talle palgaks 2500 kuni 3500 eurot kätte. Ka lubab ettevõte töötegijale kvaliteetse töö eest preemiat maksta.

Töökuulutuses ütleb ettevõte aga, et pakkumine on mõeldud tõelistele meestele, mistõttu peaks tööle kandideerija enne huvi üles näitamist veenduma, kas ta üldse kvalifitseerub sellele tööle. Selle hindamiseks on töökuulutuses loetletud järgmine tegevuste loetelu:

  • Oled kindel, et naine lubab sellele tööle tulla.
  • Saad aru, mida tähendab rekkajuhi töö. Ei esita lolle küsimusi stiilis, kus ma elan, söön või kusen. Pesemisvõimalus ja asjade hoidmise koht on Hanko baasis olemas.
  • Võtad vastutuse, kui midagi perse keerad ja oled sama kõva mees lõpuni nagu töövestlusel.
  • Hoiad autot korras ja oskad säästlikult sõita.
  • Manööverdad nii, et tuled ja muud haagise jupid mööda Soomet laiali maha ei jää.
  • Suhtled logistikutega viisakalt ja ei arva, et see firma ainult sinu najal seisab.
  • Lühidalt, tuled tööle raha teenima, mitte vinguma nagu eit.


Kuulutuse lõpus rõhutab ettevõte, et ei vabanda sõnastuse pärast. „Sest need, keda see riivab, mõtlevad ise selle üle endamisi edasi ja kui hästi läheb, jõuavad muutusteni viiva järelduseni. Lihtsalt liiga palju lumehelbekestest rekkamehi on viimasel ajal teele sattuma hakanud,” põhjendab veofirma.

Ettevõtte töökuulutusele oli täna keskpäevaks sotsiaalmeedias reageerinud üle 560 inimese, sellel oli ligi 140 kommentaari ning üle 260 jagamise.

Autolink Baltics AS-i põhitegevusvaldkonnaks on Creditinfo andmetel kauba raudteevedu. Ettevõtte omanikud on võrdse 50%-lise osalusega Norra päritolu Autolink Group ja Eesti päritolu Baltic Maritime Logistics Group AS. Viimase suuromanik on 43,5%-lise omalusega Tarmo Nurmetalo.

Värskeima, 2017. aasta majandusaruande järgi oli ettevõtte käive siis üle 5 miljoni euro ning kasum küündis üle 186 000 euro. Veofirma käive on mitu aastat järjest olnud 5 miljoni euro kandis.