„Eesti oli üks viimastest Euroopa Liidu riikidest, kus ei kehtinud teekasutustasu," selgitab Maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus. „Alates 1. jaanuarist 2018 kehtib see ka meie teedel ning võrdselt kõikidele, sõltumata veoki päritoluriigist."

Mõttuse sõnul peaks teekasutustasu tooma aastas riigile tulu ca 17 miljonit eurot. „Teekasutustasust riigieelarvesse laekunud raha kasutatakse transporditaristu hoiuks," lisab Mõttus.

Tasu saab maksta veebilehel www.teetasu.ee internetipanga vahendusel või alates 22. detsembrist krediitkaardiga. 1. jaanuarist 2018 on maksevõimalusi rohkem ning nendega saab tutvuda siin. Kui palju tuleb veoki eest tasuda, leiab rubriigist tariifid.

Oluline on meeles pidada, et alates 1.jaanuarist 2018 ei tohi sõitu alustada veokiga, mille eest on teekasutustasu maksmata. Igaühel on võimalik ka ise kontrollida, kas sõiduki eest on tasutud või mitte, minnes veebilehele www.teetasu.ee rubriiki kontrolli.

Teekasutustasu tasumise kohustus on veoauto omanikul. Kui liiklusregistrisse on kantud veoauto vastutav kasutaja, lasub tasu maksmise kohustus vastutaval kasutajal. Tasu mittemaksmisel on järelevalvel õigus teha trahv nii veoauto juhile kui ka omanikule. Lisaks on järelevalvel õigus kõrvaldada juht veoauto juhtimiselt. Juhil ei lubata enne sõitu jätkata, kui veoauto eest on teekasutustasu tasutud.