Tarbeautode müügi kasvu ning turu elavnemist oli tunda juba aasta esimeses pooles ja kesksuvel võis julgelt öelda, et selle aasta autode müüginumber on kasvanud mitu korda. Viimast seetõttu, et esimese poolaastaga oli AMTELi kogutud andmete põhjal Eestis soetatud uusi tarbeautosid peaaegu sama palju kui 2010. aastal kokku. Oktoobri lõpu seisuga on numbrid veelgi suuremad, kirjutab Äripäev.

Müügiedu kinnitavad ka suuremad veokite müüjad Eestis. OÜ Truck Trading Estonia veokite müügijuhi Peeter Tomesti sõnul on see aasta möödunud vägagi edukalt. Ta ütles, et tänavu müüvad nad DAF veokeid üle kahe korra rohkem kui eelmisel ning ka aasta lõpp tõotab tulla vägagi töine.

Samuti kinnitas Man veokite importija Eestis OÜ Keil M.A. juhataja Margus Mängel, kelle sõnul on 2011 tervikuna positiivse arenguga aasta. “Väga madalate müügimahtudega 2009 ja 2010 on seljataga ning normaalne müügimaht hakkab taastuma,” ütles ta. Ta lisas, et tänavu võib kogu raskeveokite mahuprognoos jääda 760-790 veoki kanti, see on aga 2010. aasta 356 auto kõrval märgatav tõus. Kuid Mängel tõi võrdluseks, et 790 veokit tähendab tervikuna siiski veel 2003. aasta (755 müüdud veokit — toim) taset.

OÜ Volvo Estonia müügijuhi Ilmar Kukke sõnul on võrreldes eelmiste aastate vähese veokimüügiga kasvuprotsendid märkimisväärsed. “Majanduslanguse perioodil lükkasid paljud transpordiettevõtted veokite uuendust edasi, soovides mitte riske võtta.” Kasvanud tarnete arv on seotud paljuski just edasi lükatud vahetustega. Siinjuures loob ta võrdluse veokitarnetega kogu maailmas, öeldes, et globaalselt on Volvo tarned võrreldes eelmise aastaga märgatavalt kasvanud.