Versace' esimene Hiina kaubamärgi suursaadik Yang saatis ettevõttele teate lepingu lõpetamisest ja üldse igasuguse koostöö lõpetamisest pärast seda, kui Versace' T-särk näitas Hongkongi pigem riigina kui linnana. Varem Suurbritannia haldusesse kuulunud Hongkong on Hiina erihalduspiirkond.

Yang nägemuses kahjustas Versace Hiina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust, selgus näitlejanna stuudio Jiaxing Xingguangi ametlikule Weibo kontole pühapäeval postitatud avaldusest. Versace juba vabandandas ja eemaldas skandaalse T-särgi.

Endisest Suurbritannia kolooniast Hongkongist sai 1997. aastal Hiina erihalduspiirkond.

Versace' T-särgi lugu on kõige värskem suurfirmade läbikukkumine suhetes Hiinaga.

Mullu tekitas hiinlastes šoki Dolce & Gabbana videoreklaam, mis näitas hiina modelli, kes nägi kurja vaeva spagette ja pitsa söömisel pulkadega. Pahameel paisus nii suureks, et selle firma toodetele kuulutati boikott.

Selle aasta alguses distantseerus Leica Camera AG kiiresti reklaamvideost, mis seostas Hiinas asuvat ettevõtet 1989. aasta Tiananmeni väljaku demokraatiat toetavatele protestidega.

Poleemika T-särgi pärast paisus ka seetõttu, et Hiina ja Hongkongi suhted on viimase kahe kuu jooksul tervanenud. Pekingi-vastased meeleavaldused kestavad linnas juba kümnendat nädalat.

Versace vabandas oma ametlikus Weibo kontopostituses vale kujunduse pärast. T-särgid korjati juba 24. juulil riiulitelt ära ja need on hävitatud.

"See on meie hooletus ja meil on sügavalt kahju meie poolt põhjustatud tagajärgede pärast," ütles Versace postituses, lisades, et austab täielikult Hiina suveräänsust.