Uue tootegrupi kiire lansseerimise tagab Vichiunai Grupi enda kohalike müügiorganisatsioonide kogemus ja tugevus nimetatud turgudel, teatas firma.

„Selle tooterühmaga läheme premium-pitsade turule, mida väljendab ka uus pakend,“ sõnas Vichiunai Grupi Eesti tehaste juht Mauno Leppik. „Pakume Venemaa ja teistele Ida-Euroopa tarbijatele meie Eesti pitsatehases Vichiunai Nordic valmistatavaid premium-klassi pitsasid, mis Balti riikides ehk meie koduturul on tarbijate poolt juba hästi omaks võetud,“ lisas Leppik.

Mauno Leppiku sõnul on Vene jahutatud ja külmutatud pitsade turg viimastel aastatel kasvanud ca 20-30% aastas.

„Venemaal on tarbijate ostujõud viimastel aastatel hoogsalt kasvanud, hea toote eest ollakse nõus rohkem maksma. Ka vene tarbija on muutumas nõudlikumaks toidu kvaliteedi osas ning ostujõu kasvuga viimastel aastatel kasvab hoogsalt ka kodust toiduvalmistamise aega oluliselt kokku hoidvate valmistoitude müük,“ täiendas Leppik.

„Venemaa valmistoiduainete turg ei ole täna mitte ainult Moskva-Peterburg. Meie pitsade müük läbi oma kohalike müügiorganisatsioonide hõlmab kõiki suuremaid linnu ja regioone Kaug-Idani välja,“ ütles Leppik.

Vene pitsaturul on nii kohalikke kui Lääne-Euroopa tootjaid ja konkurents on väga tihe.

„“Vici“ pitsad löövad Ida-Euroopa turul eelkõige kvaliteediga, mida väljendab ka uus luksuslik pakend,“ ütles Vichiunai Grupi Eesti tehaste turundusjuht Toini Aps.

Kujundus on välja töötatud Vichiunai Grupi disainerite poolt.
„Samuti pakume pisut erinevaid retsepte – näiteks jalopeno-sisaldusega „Pizza Mexicana“ või juustupitsat mozzarellajuustuga,“ lisas Aps.

Vene ja Ida-Euroopa turu jaoks lansseeriti „Vici“ uus premium-pitsade seeria kokku 7 tootega – 4 suurt, 415-grammist pitsat (singi-seene, kolme juustu, salaami ja mexicana) ning 3 väikest, 200-grammist pitsat (singi-seene, Hawaii ja mozzarella).

„Vici“ premium-pitsad on traditsioonilised itaalia pitsad, millel on eriti rohkelt katet.

Vichiunai Grupi pitsatehas Vichiunai Nordic toodab kolmes mõõdus – läbimõõduga 27 cm, 23 cm ja 18 cm – pitsasid. Praegu on tootenomenklatuuris 22 erinevat pitsat.

AS-is Vichiunai Nordic valmistatavaid pitsasid müüakse praegu lisaks Balti riikidele 10 riigis, sealhulgas Soomes, Taanis, Tšehhis, Slovakkias, Maltas. Tehase pitsatoodangust läheb täna 89% ekspordiks.

Vichiunai Grupp on rahvusvaheline toiduainetööstuskontsern, kelle tehased asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal.