?Meie Viimsi tehase käivitusetappi võib igati edukaks pidada,? sõnas Vichiunai Grupi Eesti ettevõtete juht, AS-i Vichiunai Nordic juhatuse esimees Mauno Leppik. ?Põhirõhk pannkoogitootmises on jahutatud toodetel, mida saab kohe kasutada.?

Praegu toodab AS Vichiunai Nordic 18 erineva tootenimetusega pannkooke, mida kõiki müüakse ?Si!? kaubamärgi all.

?Me alustasime kuutoodanguga 10 tonni pannkooke, praegu aga mõtleme pannkoogitootmise teise vahetuse käivitamise peale,? ütles AS Vichiunai Nordic tootmisjuht Andrei Krestinin.

Mauno Leppiku sõnul on Läti ja Leedu Eesti kõrval ettevõttele koduturuks, kus nende pannkoogid on juba kenasti vastu võetud. Eestisse jääb täna Vichiunai Nordicu pannkoogitoodangust ca 50 %. ?Erilist heameelt teeb ekspordi pidev laienemine, eriti oluliselt Tšehhi ja Ungarisse,? lisas Leppik.

?Pikk tootearendus- ja tehnoloogiliste katsetuste periood on jõudnud lõpule ning 2006. aasta alguses alustasime oma pelmeenide ja vareenikute müüki, kõigepealt HoReCa sektorile,? lausus Andrei Krestinin.

AS-i Vichiunai Nordic käive oli 2005. aastal 3 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 48 inimest.

AS Vichiunai Nordic kuulub toiduainetööstuskontserni Vichiunai Grupp, kelle 6 tehast asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal. Vichiunai Grupi ettevõtete hulka kuuluvad Eestis veel paneeritud kala- ja köögiviljatooteid valmistav AS Paljassaare Kalatööstus ning külmutatud ja jahutatud toiduainete hulgimüügi- ja logistikateenust osutav Viciunai Baltic OÜ.

Vichiunai Grupi Eesti ettevõtete konsolideerimata käive oli 2005. aastal 440 miljonit krooni. Eestis töötab grupi ettevõtetes 435 inimest.