„Tegemist on delikaatsete isikuandmetega ja ma ei saa seda täpsemalt kommenteerida,“ lausus Pilv vastuseks küsimusele, kui tõsised terviseprobleemid Allan Kiili kinnipidamisasutuse asemel haiglasse viisid. „Saan kinnitada fakti, et Allan Kiil viibis enam kui 10 päeva Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Praegu on ta ravile allutatud ja ma usun, et tema tervis paraneb,“ kinnitas Pilv.

Pilv selgitas ka protsessi, kuidas seni vahi all viibivad mehed kinnipidamiskohast vabanevad. Selleks peavad kriminaalhooldajad täna arestimajale edastatud kohtumääruse täitmiseks võtma. See eeldab elukohta elektroonilise seadme paigaldamist, mis võimaldab järelvalvet teostada. Samuti jalavõru paigaldamist kinnipeetavatele. "Kui need tehnilised toimingud on tehtud, võib isiku arestimajast vabastada ja ta peab suunduma oma elukohta,“ selgitas Pilv.

Ain Kaljuranna kaitsja Paul Keres lausus, et ei oska kommenteerida, miks on olnud senini tarvis mõlema mehe suhtlemist oma lähedastega piirata. "Fakt on see, et Kaljurand on viibinud enam kui neli kuud arestimajas ja ta ei ole saanud suhelda kellegagi peale oma kaitsjate ja menetlejate. Nüüd see siis õnneks muutub."