Politsei sisenes Wrighti koju vaid tunde pärast seda, kui väljaanded Gizmodo ja Wired olid lekkinud andmete järgi tema isiku kindlaks teinud. Mõlemad väljaanded on andnud mõista, et usuvad, et Wright on osalenud bitcoini loomises, vahendab Guardian.

Sydney eeslinnas Gordonis asuva maja juurde saabus kolmapäeval kella 13.30 ajal kohaliku aja järgi üle kümne politseiniku. Tänavalt oli näha, kuidas kaks valgetes kinnastes politseinikku otsis läbi garaaži.

Guardian Australia andmetel ei ole läbiotsimine seotud väidetega, et Wright võis olla bitcoini loojate hulgas, vaid on seotud Austraalia maksuameti juurdlusega.

Bitcoini looja identiteeti, mida tuntakse pseudonüümi Satoshi Nakamoto all, pole kunagi avaldatud, vaatamata arvukatele katsetele.

Wright on seotud mitmete tehnoloogiafirmadega Austraalias.

Gizmodo avaldatud dokumendid on väidetavalt Austraalia maksuameti küsitluse üleskirjutused, milles käsitletakse Wrighti maksuafääre ning pikalt on juttu ka Wrighti osalusest bitcoinis.

„Ma andsin endast parima, et püüda varjata seda, et ma olen bitcoini juhtinud alates 2009. aastast, aga ma arvan, et see muutub – kõige – kõige – selle lõpuks saab pool maailma sellest kuradi teada,“ ütles Wrightiks nimetatud mees küsitluse üleskirjutuses.

Selles tunnistuses ei öelda, et Wright on bitcoini asutaja, kuid e-kirjad, mis Gizmodo väitel on pärit Wrightilt, viitavad sellele, et ta võib olla osalenud selle väljaarendamises.