Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm ütles Ärilehele antud lühiusutluses, et tänapäevane broilerist erinevate lihatoodete valmistamine on väga säästlik. Põhimõtteliselt ei lähe elukast kaotsi grammigi liha ega konte. Ka suled müüakse Leetu ja lindude pead rebastele ning naaritsatele.

Soormi sõnul peaksid nende tootmisega rahul olema ka isehakanud loomakaitsjad, kes aeg-ajalt mõnes seafarmis loata ringi luusivad. "Meid kontrollitakse iganädalaselt ja -kuiselt. Vastame kõigile kehtestatud nõuetele," märgib Soorm.

Tabasalu 13 000 m2 tehas hakkab järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud lihakraami - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid.

Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor. Tehase renoveeris ja ehitas AS Merko Infra.

HKScan on Soome börsifirma, mille koduturg asub Soomes, Rootsis, Taanis, Baltimaades ja Poolas. HKScan toodab, müüb ja turustab erinevate kaubamärkide all sea-, veise- ja linnuliha, töödeldud liha ning valmistoite. Grupi klientideks on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus- ja ekspordisektor.

HKScan Grupi 2012. aasta netokäive oli 2,5 miljardit eurot ning kontsernis töötas ligikaudu 11 000 töötajat.

Järgnevalt saate vaadata lühiusutlust Talleggi juhatuse esimehe Teet Soormiga: