Ta tõi näiteks elektrit keskmisest suuremas koguses tarbiva kodukliendi, keda elektrituru avanemine tabas iseenesest kõige valusamalt.

Kui klient tarbis jaanuaris 1700 kWh elektrit, siis detsembris sõlmitud kahetariifse paketi korral (päev 5,88 senti kWh ja öö 4,04 senti kWh, kuutasu 2,1 eurot) oleks ta maksnud Elektrumile 88 eurot. Börsipakett 0,29 sendi suuruse marginaaliga oleks kuu kokkuvõttes maksma läinud 92 eurot, mis teeb 4 eurot enam. Eesti Energia üldteenuse korral oleks klient pidanud maksma 100 eurot, mis on juba 12 eurot rohkem.

Olgu siinkohal lisatud, et börsi- ning üldteenuse hinnaga on võrreldud Elektrumi kampaaniahinnaga 9-kuulist paketti, mida ettevõte pakkus kõige kiiremal paketivalimise ajal ning praeguseks antud paketti enam ei pakuta.

Küll aga võib järeldada, et ka elektriturul võib silma peal hoida kampaaniapakkumistel, mis tagantjärele vaadates võivadki kõige soodsamaks kujuneda.

Elektrum Eesti juht rõhutab, et ennatlik on rääkida elektrihinnast ühe kuu baasil, kuna me ei tea, milliseks hind järgmistel kuudel kujuneb. Pigem soovitab ta hindu võrrelda pikema perioodi vältel.

Hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel oli Eesti elektritarbijate seas populaarseim börsihinnaga pakett jaanuaris - aasta ühel külmemal kuul - üheksa protsenti soodsam kui enimlevinud fikseeritud hinnaga pakett.