Enne 38ndat eluaastat elas Buffer tavalist elu. Ta vahetas töökohti tihti ning püüdis karjääri nii näitleja kui modellina. Paraku edutult. Ta oli küll poksihuviline, kuid ringi äärde ta sattunud ei olnud. Ta vaatas mänge televiisorist nagu paljud meist.

Kuigi ta ei teadnud teadustamisest kui sellisest midagi, märkas ta siiski, et poksilahingute eel ringis kõnelevad tegelased on kuidagi kuivad, puudub igasugune dramaatika. Nii saatiski ta korraldajatele kirja ja on CV, mida ta vürtitas infoga, nagu tal on suur teadustamiskogemus. 1982. aastal saigi ta oma esimese tööotsa. Esialgu ei olnud tal legendaarset tunnuslauset, kuid tema kena välimus ning karakter tegid temast vaatajate seas populaarse kuju. Juba aasta pärast oli temast saanud teadustaja väga oluliste poksimatšide juures. Temast sai üle riigi tuntud nägu ja hääl.

Buffer tundis siiski, et midagi on puudu. Ta arvas, et tarvis on mingit lauset, mida temaga seostama hakatakse. Alguses kaalus ta lauseid „Man your battle stations!" (Hea lugeja, paku sellele head eestikeelset tõlget)  ja „Fasten your seatbelts!" („Kinnitage turvavööd!"). Need aga ei töötanud. Siis aga tuli maailmakuulus „Let's get ready to rumble!", mida tõlkida on keeruline. Keeleinimesed võivad nüüd kurjustada, aga tõlge võiks kõlada „Olge valmis, kohe hakkab müristama!".

Profipoksi revolutsioon tuli Mike Tysoniga ning Michael Buffer oli selle tunnistajaks ning lõikas sellest ka kasu. Spordiala sai ühtäkki väga populaarseks. Lisaks poksile hakkas ta sisse juhatama ka Ameerika maadluse kohtumisi. Ala, mille üheks legendiks on näiteks Hulk Hogan.

Teda kutsuti mitmetesse filmidesse ja sarjadesse. Näiteks Simpsonid, Rocky Balboa, Rocky V, Vaprad ja Ilusad, Ameerika Supermodell jne. Kuid tema lauset hakati kasutama ka mujal, teiste poolt. Just siis tuli tal mõte, et fraasi peaks patendeerima. 1992. aastal patent antigi ning edaspidi peab igaüks, kes seda lauset kasutab, maksma Bufferile kenakese summa.

Nii sai Buffer arvutimängude tootjalt Midway 100 miljonit dollarit, sest tema häält ja lauset kasutati ülipopulaarses mängus „Ready to Rumble". Mitmed NHLi, NBA ja teiste profiliigade meeskonnad on endale ostnud fraasi kasutamise õigused, et rahvast enne mängu üles kütta.

2014. aasta veebruari seisuga on mees nende viie sõna pealt teeninud kokku 400 miljonit dollarit. See on 80 miljonit ühe sõna kohta.

2008. aastal tabas Michael Bufferit karm löök. Ta sai teada, et tal on kõrivähk. Paljud arvasid, et see on tema teadustaja-karjääri lõpp, kuid imekombel suudeti mees terveks ravida nii, et hääl jäi endiseks.

Pärast operatsiooni olid tema esimesed sõnad „Ladies and Gentlemen" (sõnad, mis kõlavad tihti enne tema kurikuulsat fraasi).