Raidla saabus eile Monacosse, andis meile väikese videointervjuu ja tõttas siis Monaco ooperiteatrisse, kus toimus kõiki finaliste tutvustav ja tunnustav gala.

Eriti kõva sõna on see, et seitsmeliikmelises züriis, mis võitja otsustab, on ka eestlanna - Eesti aasta ettevõtja 2012 Ruth Oltjer. Seitsme hulgas on ta üks kahest naisest. Naistest ja nende tulekust ärisse räägitakse siin üldse väga palju.

Gala sissejuhatuse tegid peoperemehed ehk korraldajad Ernst & Youngist. Sel nädalal on Monacos terve maailma ärieliit - 1200 VIPi. Riikide järgi on esindatud üle poole maailma rikkusest.

Oma avasõnas teatas Monaco rahandusminister Jean Castellini, et Monaco on maailma ainus tasakaalus eelarvega riik, mis pole päris tõsi. Uhkustas üheksaprotsendilise majanduskasvuga, mida vürstiriigis tänavu oodatakse ning rääkis, kuidas 50000 inimest naaberriikidest Itaaliast ja Prantsusmaalt Monacos tööl käivad. Ühesõnaga - kriisidele immuunne monarhia, kus nähtav glamuur ja rikaste mikroparadiis pole kaugeltki kogu tõde.

Pisike riik (2,02 km²) - väiksem kui New Yorgi Central park - kuid suure majandusmootoriga.