Apple'i konservatiivsus on teada, lisaks on paljud analüütikud seadnud tõsise kahtluse alla, kas peamiselt trendikaid kõrvaklappe tootev Beats By Dre on ikka mõistlik ost. Nii kasutajad kui spetsialistid on klappide osas esitanud ka palju negatiivset tagasisidet.

Üks prominentne tehnikaasjatundja ja riskikapitalist säutsus koguni: „Kuidas saab tehnoloogiasektori kõige väärtuslikum firma olla ka kõige lollim?"

Nii mõnigi on tõmmanud siin paralleele Flip Video kaameratega, mille Cisco ostis 590 miljoni dollari eest. Need trendikad käsimaamerad kadusid lettidelt kõigest kaks aastat pärast suurt tehingut.

Nüüd aga teine oluline põhjus, miks konservatiivne Apple võib olla tehingust taganenud. Peasüüdlaseks Dr. Dre ise koos sõbra Tyrese Gibsoniga, kes on tuntud filmidest „Kiired ja vihased".

Video, mille Gibson oma Facebooki postitas sai kiiresti viraalseks ning mees võttis selle ka ruttu maha. Siiski jõudis keegi selle salvestada ja YouTube'i panna. Võib aimata, miks selline „tehingu tähistamine" Apple'le meeldida ei pruugi.

Samas on see kõik vaid spekulatsioon. Tegelikult võib Apple tehingu teatamist edasi lükata põhjusel, et 2.-6. juunini toimub World Wide Developer Conference. Just seal võidakse sellest esimest korda ametlikult rääkida. Lisaks arvavad teisesd analüütikud, et dr. Dre ja tema partneri Jimmi Iovine'i lisandumine Apple ridadesse annaks ettevõttele positiivse ja värske laksu. Ei saa salata ka seda, et Beats By Dre käive on väga korralik.

Tehnikafriigid peavad veel mõne nädala küüsi närima. Kui konverentsil tehingust teada ei anta, siis on sellega tõenäoliselt ka lõpp.