„See on meie soov. Ma arvan, et see on ka õige. Kui investeerime raha ettevõttesse, siis see peab minema tuleviku arenguks,“ kinnitas Hanschmidt Ärilehele. Ta tõdes, et paberitel arvutusi tehes on nad jõudnud järeldusele, et investeeringuga on võimalik suhteliselt kiiresti kasumisse jõuda. „Me usume endasse. Kuidas elu näitab, eks näe,“ ütles Hanschmidt lisades, et ettevõttel on piisav kogemus erinevate ettevõtete ülevõtmisel ja kasumisse viimisel. „Arvan, et peaksime hakkama saama,“ ütles ta.

Tema sõnul annab kindlust ka fakt, et Estonian Airi praegune juhtkond on viimase kahe aastaga ettevõtte seisu oluliselt paremaks muutnud.

Küsimusele, kas Infortari juhatuse liikme Jaan Tamme vahepealne Estonian Airi nõukogusse kuulumine oli nö pinna sondeerimine, vastas Hanschmidt: „Ütleme, et nii ja naa“.

Hanschmidti sõnul peaks riik tegelema rohkem sotsiaalküsimuste ja infrastruktuuri asjadega ning ettevõtlus peaks jääma ettevõtjate kätte. Küsimus, miks riik ei ole efektiivne omanik, kuulub Hanschmidti sõnul majandteooria valdkonda. „Ettevõtjal on otsustamise kiirus peaaegu alati elu ja surma küsimus,“ rääkis ta. Riigil seevastu annavad raha maksumaksjad ning otsustamisega on aega, otsuse võib langetada hiljem.