„Krüptoraha olukord nii Eestis kui ka paljudes teistes riikides hetkel nn arenguvaludes – kuigi kasutajate arv kasvab pidevalt nii eraisikute kui ka juriidiliste isikute hulgas, samuti ka tehingute arv ja maht, siis endiselt puuduvad konkreetsed juhiseid digitaalse valuuta kasutuse kohta ning korralik regulatiivne raamistik, mis oleks ühiselt mõistetav," lausus Easutatud liidu juhatuse liige ja advokaadibüroo Glimstedt partner Priit Lätt.

Ka pealtnäha lihtne küsimus „mis on bitcoin?“ ontema sõnutsi vastuoluline – on see raha, kaup, väärtpaber, tarkvara või miski muu?

Liidu juhatuse liikme, Applaud OÜ tegevjuhi Joonas Trussmanni sõnul on liidu eesmärgiks krüptorahanduse valdkonna arendamine Eestis nii ettevõtjate kui ka eraisikute huvides. „Ettevõtjatele ei tohi saada Eestis krüptoraha kasutamisel ja sellega tegelemisel takistuseks segased või ebapiisavad juhised ja regulatsioonid. Nende teemadega on tarvis tegelema hakata,“ lisas Trussmann.

„Bitcoini kasutajate arv täna on 6,6 miljonit, kuid iga kvartaliga lisandub ca miljon kasutajat, mis tähendab, et krüptorahast ei saa enam mööda vaadata. See on sama, kui me oleksime 1995. aastal ignoreerinud interneti levikut – siis oli internetikasutajaid 44 miljonit, kuid tänaseks on see arv 3 miljardit,“ lisas liidu juhatuse liige ja OÜ Kontaktikeskus juhataja Erki Koldits.

Erki Koldits selgitab ka videos, kuivõrd lihtne on bitcoinidega ostu sooritada: