Allan Soll on otsusest teadlik [Soll väitis meedias, et otsus tuli talle täieliku üllatusena - toim.], me näitasime talle dokumente siinsamas laua taga. Küll aga tema käitumine konstruktiivsele koostööle kaasa ei aita," nentis Telve.

"Üritasime Sollile dokumenti korduvalt kätte anda, saatsime ka DHL-i kulleri talle dokumenti viima. Kulleril kulus esiteks tükk aega, et üldse Aviese kontorisse sisse saada ning kuigi seal oli ligi 10-15 inimest, teatati kullerile, et neil pole ettevõttes ühtegi inimest, kes dokumenti vastu võtta saaks. See peaks olema hea tõestus, kuivõrd konstruktiivne meie koostöö praegu on," muigas Telve.

„Ohutus on lennuameti prioriteet ja meie ülesanne on ära hoida võimalikke katastroofilisi tagajärgi," rõhutas Telve. „Meie jaoks viimane piisk Aviese käitumises oligi lennuameti ettekirjutuste täitmata jätmine."

Aviese juht ja omanik Allan Soll kinnitas pärast lennuameti pressile saadetud teadet Ärilehele, et neile tuli ameti otsus suure üllatusena. „Saime sellest teada meedia vahendusel. See oli täielik üllatus. Amet tegi meile eelmise aasta novembris ettekirjutuse ja me täitsime seda hoogsalt. Ametiga oli suhtlus hea. Kuna see oli meie jaoks ootamatu, siis ei oskagi kommenteerida. Praegu analüüsime olukorda. Meie juristid teevad tööd."