Lennundusentusiastide leheküljelt Airlive võib lugeda, et Varssavist Bukaresti teel olnud lennuk ruleeris parasjagu õigele hoovõturajale, kui kuskilt suitsu tulema hakkas. Mis täpsemalt juhtus, pole esialgu selge. Lennuk pukseeriti rajalt minema, pole teada, kas kõnealune õhulaev on juba korda tehtud ja liinil tagasi.

Air Balticule Tallinna lennujaamas turuvõitluses alla jäänud Nordica jätkab nüüd poolakatega kahasse rajatud tütarfirma Regional Jeti kaudu LOT-ile ja teistele lennufirmadele alltöövõtu osutamist välisliinidel, päästes niimoodi töökohad kui ka lennukipargi. Just Regional Jet opereeris ka kõnealust lendu, kuid firma pressiesindaja Toomas Uibo sõnul tuleb selgitusi küsida poolakatelt. "Nordica peatas teatavasti oktoobri lõpus kõik lennud Tallinnast ja keskendub edaspidi avalike hangete täitmisele. Viidatud lend ei ole seotud kuidagi Nordica äritegevusega, kuigi lennuk on Nordica värvides. Tegemist on LOTi lennuga, mida opereerib Regional Jet ja kommentaare vahejuhtumi kohta saab anda ainult Poola lennufirma."

LOTi pressiteenistusest tõdeti Ärilehele saadetud vastuses, et intsident juhtus. Pressiteenistuse teatel tundsid lennuki kapten ning meeskond kabiinis suitsu lõhna ning otsustasid lennu katkestada. Reisijad viidi lennufirma teatel bussiga terminali ning 1,5 tunni pärast said nad lendu asenduslennukiga jätkata. LOTi teatel vaadati lennuk üle ning juba samal päeval sai ta tööd jätkata. Milles täpselt viga oli, pressiteenistus ei täpsustanud.

Lennufirmad Nordica ja LOT allkirjastasid suvel koostöölepingu, mille kohaselt võttis LOT Nordicalt üle piletimüügi ja klienditeeninduse haldamise ning Nordica keskendus oma tütarfirma kaudu vaid otsesele lennutegevusele.

Ümberkorralduste tulemusel peatati oktoobri lõpust lendamine viiel kahjumlikul liinil "kuni konkurentsiolukorra paranemiseni" ning jätkati lende Tallinnast Stockholmi, Brüsselisse ja Varssavisse, mida teenindab alates 1. juulist LOT.

Kuigi osad lennukid lendavad veel Nordica värvides, opereerib kõiki liine Regional Jet. Seda peale ühe Rootsi kommertsliini Rootsi põhjaosa linnade Arvidsjauri ja Gällivare vahel, kus leping kehtib kuni 2023. aasta sügiseni.