Nano surma kinnitavad tootmise numbrid. Tata Motors, mis autot toodab, lasi juunikuus välja 1 auto. Eelmisel aastal samal ajal oli see arv 275. Eksport oli 0, 2017. aastal 25. Firma on öelnud, et auto „selle praegusel kujul ei saa kesta pärast 2019. aastat".

„Rahvaauto", just nii Tata Motors seda 2008. aastal brändis, langus on hea õpikunäide teistele autotootjatele, kes soovivad India turule tulla. Tarbijad on seal küll hinnatundlikud, kuid kokkuhoid tootmiselt ja auto kvaliteedilt ei saa olla nii hull. Tulemuseks oli vilets sõiduk, mil oli kombeks põlema süttida (vaata videost).

Nano müügimahu kukkumine ei ole seotud India turul toimuvaga. Autode, mootorrataste ja veoautode müük kasvab aina. Sõiduautode müük kasvas juunis 38%. Kaherattaliste kasv oli 22%. Just viimased on riigis populaarseimad mootorsõidukid.

India on turg, kus elektriautosid ei eksisteeri ning jutud tuleviku liiklusvahendistest ja isejuhtivatest sõidukitest on sama kui rääkida mõnest teisest planeedist. India autotootjad on püüdnud olla innovaatilised, kuid on levinud arvamus, et nad loevad valesti riigi keskklassi ootusi ja psühholoogiat. Nano on kaugel sellest, et olla turvaline.

Tata inimesed jäävad aga optimistlikuks. Nano vajab vaid investeeringuid. India inimesed siiski ei taha enam kõige-kõige odavamat. Hind on jätkuvalt oluline, kuid nad soovivad saada ka võimalikult palju lisasid. Nad ei soovi ka seda, et nad suvalisel hetkel oma autos ära põleda võivad.

Niisiis tundub, et selle sõiduki aeg saab kohe-kohe otsa.