Singapuri võimude poolt konfiskeeritud elevandiluu hinnanguline väärtus on 12,9 miljonit dollarit ning see oli teel Kongo vabariigist Vietnami, kirjutab Reuters. Sellise koguse elevandiluu saamiseks pidid oma kihvadest loobuma tõenäoliselt ligi 300 elevanti.

Koos elevandiluuga konfiskeerisid Singapuri võimud ka selle aasta suuruselt kolmanda koguse, 11,9 tonni soomusloomaliste soomuseid, mille turuväärtuseks hinnatakse 35,7 miljonit dollarit. Selline hulk soomuseid on kogutud umbes 2000 loomalt.

Soomusloomalised on enim salakaubitsetavad loomad maailmas. Nende liha on on Vietnamis ja Hiinas delikates ning nende soomuseid kasutatakse traditsiooniliselt Hiina meditsiinis, kuigi nende raviomaduste osas arstid eriarvamusel.

Singapuri immigratsiooni- ja piirivalveameti ning rahvusparkide nõukogu kinnitusel hävitatakse konfiskeeritud salakaup, et see ei leiaks taas teed mustale turule. Eile aset leidnud haarang sai võimalikus tänu vihjele, mis laekus Hiina tolliametilt.

Siiski pole Singapuri suurim konfiskeeritud elevandiluu kogus suurim Kagu-Aasias. Alles märtsis konfiskeeriti Vietnamis 9,1 tonni elevandiluud. Keskkonnaorganisatsiooni Environmental Investigation Agency kinnitusel on see suurim konfiskeeritud elevandiluu kogus maailmas.

Viimastel kuudel on nii Singapuris, Hongkongis kui Vietnamis toimunud mitmeid loomadega seotud salakauba konfiskeerimisreide. Muuhulgas on kätte saadud ka hulgaliselt ninasarviku sarvi.