„Kui räägime piima hinnast, siis see saavutas 40 sendi taseme ja on nüüd langenud 27 sendile ning võib langeda veel allapoole,“ rääkis Adamson, kelle sõnutsi on ettevõtte eesmärk muuta tootmine võimalikult efektiivseks, viia omahind võimalikult madalaks. „Selle tulemusena löövad rasked ajad meid vähem valusalt kui sektorit keskmiselt,“ lausus ta.

Adamsoni sõnul on praegu rasked ajad. „Tugevamad peaksid ellu jääma, loodetavasti terve sektor ei hääbu, aga nõrgematel läheb raskeks. Ma arvan, et pikas perspektiivis see veelgi rohkem konsolideerib piimatootmist suurte tootjate ümber,“ rääkis Adamson. Ja pikas perspektiivis on see Eestile hea,“ lausus ta.

Väätsal uue laudakompleksi avanud Trigon Dairy Farmingu Estonia juht loodab 5-7 aasta perspektiivis kasvatada piimatootmine nii suureks, et oleks mõtet juba ise piima töötlema hakata.

Adamson lausus, et olemasoleva kolme farmiga kasvatatakse piimatootmise päevane maht 3-4 aastaga 150 tonnini. Lisainvesteeringute ning farmide ostmisega edasi arenedes ning piimatootmise päevast mahtu 250 tonnini kasvatades oleks Adamsoni sõnul võimalik ettevõttel hakata vaatama piima töötlemise peale ja sellega hakata palju suuremat lisandväärtust looma.

„5-7 aasta perspektiivis loodetavasti kasvame nii suureks toorpiima tootjaks, et on mõttekas hakata ise toorpiima töötlema“ lausus Adamson. Seda ei kavatse ettevõte siiski ise teha, sest puuduvad vajalikud oskused, vaid plaanitakse luua ühisettevõte kas mõne rahvusvahelise või muidu väga kompetentse osapoolega. 

Adamsoni sõnul müüakse ettevõtte toorpiim Leetu, sest leedukad on pakkunud parimat hinda. „Miks mitte ka nendega läbi rääkida,“ lausus ta.