Suur kruiisilaev tekitas mini-tsunaami, mis kahjustas nii sadamat ennast kui seal seisvaid aluseid. Sadamas ei sildu mitte tavalised kalapaadid, aastane sildumistasu on seal 27 000 eurot.

Carnival Vista nimeline laev lahkus Messina sadamast ning tundub, et kapten ei hoomanud päris täpselt, mida ta teeb. Ta põhjustas oma mõtlematusega suure kaose. Sadamas on kohti 160-le jahile.

320-meetrise kruiisilaeva meeskonna osas on algatatud uurimine. Tekitatud kahju võib küündida miljonitesse eurodesse. Keegi vigastada ei saanud ning ühelgi alusel, mis mini-tsunaami kätte jäid, ei olnud inimesi peal.

Carnival Vistal on 15 laevatekki ja see mahutab kokku ligi 4000 reisijat. Selle pardal on muude atraktsioonide seas ka jooksuala ning veepark.

Video õnnetusest postitati portaali Break.com ning filmija aimab halba kohe video alguses kui ütleb: „See ei pruugi neile laevadele hea olla," ja lisas siis „Uskumatu, vaadake, kui lähedal me oleme."

700-miljoni eurone kruiisilaev lahkus just Messina sadamast. See on Carnivali firma kõige suurem laev. Muide Carnivali emafirma on Costa Cruises, mis opereeris ka kurikuulsa Costa Concordiaga. Selle pardal hukkus 2012. aastal 32 inimest.

Concordia kapten Francesco Schettino mõisteti 16 aastaks vanglasse, sest lahkus õnnetuse ajal laevalt. Tema süüks sai ettekavatsemata tapmine.

Õnneks Carnival Vista juhtum inimelusid ei võtnud, kuid mõned kallid alused ning sadam said kahjustada küll. Miks kruiisilaeva meeskond sellise ohtliku manöövri tegi ei ole teada. Laevafirma ei ole juhtunut seni kommenteerinud.

Õnnetus jäädvustati ka sadama poolt: