Ettevõtte edulooks on mäng „Grand Theft Auto" (GTA). Kes ei tea, siis tegu on mänguga, kus saab varastada autosid, röövida panku ja tappa prostituute. Samal ajal võib täita missioone, maffia-bosside antud ülesandeid. GTA mängud on saanud palju kriitikat, aga üks on selge - inimestele on see mäng südamesse läinud.

Rockstar on videomänguäris sama mis Apple on personaal-elektroonika valdkonnas. Enne neid tehti videomänge tihti väikestele lastele ja nohikutele. Neid treiti teine-teise otsa kiiresti - üks vahetas teise kiiresti välja. Rockstar pani GTA5 alla 250 miljonit dollarit, mis on enam kui kulutati filmidele „The Avangers" (Tasujad), „Raudmees 3" ja „Avatar".See näitab, kui tõsiselt nemad oma tootesse suhtuvad.

Liiga suur summa mängu loomiseks? Tuleb välja, et GTA5 oli juba kuid enne selle väljatulekut ette telitud kolm miljonit koopiat. Selle eelkäijat GTA4 müüdi esimese nädalaga 500 miljoni dollari eest. Kui GTA5 2013. aastal välja tuli, siis osteti seda esimese kolme päevaga miljardi dollari eest. See purustas kõik müügirekordid.

Houseri vennad on täna 40ndates aastates. Vanem vend Dan oli kooliajal hoolsam ning rikka pere lapsena läks ka Oxfordi ülikooli. Sam õppimisele mõelda ei soovinud - tema kireks oli hip-hop ja gangsteri-filmid. Kui Samilt lapsena küsiti, kelleks ta suureks saades saada tahab vastas ta ilma mõtlemata „pangaröövliks".

Selle asemel,  et saada röövliteks hakkasid nad seda teemat arendama GTA mängudes. Dan ettevõtte juhina ning Sam mängude sisuloojana. Aastatega on nad GTA pealt kokku ajanud 15 miljardit dollarit. Meeste endi pangakontodel on kummalgi 80 miljonit dollarit.

Dan ja Sam on aga tööandjatena väga karmid ja nõudlikud. Töötajad peavad tihti tegema 70-tunniseid töönädalaid. Töötajateks on suures osas mehed. Ettevõtte juht Dan on tuntud selle poolest, et ta sõimad oma töötajaid ja loobib tööl tihti oma telefoni.

Ettevõtte peod on aga GTA-stiilis, kuhu kutsutakse strippareid. Töötajaid julgustatakse osa võtma juustupallide söömise võistlustest ning neile jagatakse tähtpäevadel tequila-pudeleid.

Olgu mis on, aga videomängude maailmas on tegu väga olulise tegijaga. Neid on küll süüdistatud vägivalla õhutamises, kuid nende fännid ei ole neid maha jätnud. Neid tuleb aina juurde.