See on esimene kord, mil ülikooli teadurid mängijate reaalsete andmetega töötada said ning uuring seab kahtluse alla arvamused, et videomängud kahjustavad vaimset tervist, kirjutab The Guardian.

Uuringu tulemused kinnitavad, et rohkem videomänge mänginud inimesed tundsid end paremini.

Kui varasemad uuringud tuginesid inimeste enda esitatud mängimise aja andmetele, mis tegelikku elu väga ei peegeldanud, siis seekordses uuringus said teadlased tänu internetipõhisusele siduda psühholoogilise küsimustiku tegelike mänguandmetega.

Uuringu juht Andrew Przybylski tõdes, et projektiga alustades oli ta väga üllatunud, kui vähe mänguettevõtted oma mängijate kohta andmeid koguvad ning kui vähe eelnevates mängude potentsiaalset kahju tuvastanud uuringutes tegelikke andmeid kasutati. Uuring tuvastas, et neli tundi Animal Crossingut mänginud inimene oli oluliselt õnnelikum, kuid see on Przybylski sõnul huvitav seetõttu, et varasemad uuringud olid nii halvasti läbi viidud.

Uuringus tugineti kahele laiale kasutajate grupile ning igas eas mängijatele mõeldud nn hea tuju mängule: Nintedo sotsiaalse simulatsiooni sarjale Animal Crossing ning Electronic Artsi Plants vs.Zombies: Battle for Neighborville.

Sestap kinnitavad uuringu läbiviijad, et teistsugused mängud võivad anda vähem rõõmustava tulemuse.

Uuringu läbiviijad loodavad anda videomängude sõltuvust ning üldisesse digimaailma kahjulikku mõju puudutavatesse diskussioonidesse kvaliteetsemat panust.
Vidomängude suur äri kasvab
2025. aastaks prognoositakse, et videomängude äri maht ületab juba 300 miljardi dollari piiri, kirjutab ajakiri Forbes. Hinnanguliselt kulutasid maailma üle 2,5 miljardit arvutimängude mängijat eelmisel aastal üle 150 miljardi dollari ehk üle-eelmise aastaga võrreldes ligi kümnendiku rohkem. Tavapäraselt on mängutööstus teeninud enamiku raha mängude müügist, kuid nüüd on olukord muutunud ja käive tuleb mitmest muust allikast. Nimelt on viimastel aastatel ilma teinud tasuta veebimängud. Näiteks Fortumo koostööpartneri „Fortnite”, aga ka „Apex Legends”. Kuna need mängud on tasuta, võib esmapilgul arvata, et mängutööstus kaotab raha, kuid tegelikult see nii ei ole. Suisa vastupidi: tasuta mängud on osutunud moodsa aja kõige kasulikumaks videomängude mudeliks. Mänguloojate käive tuleb mängu käigus reaalse raha eest soetatavatest lisavidinatest. Kõige populaarsemad on autod, relvad ja tegelaste riietus. Tänu sellele annavad tasuta mängud, sh „Fortnite”, igal aastal miljardeid dollareid käivet.