Postkastidesse jõudvas saadetises on trükis olulisima infoga Eesti üleminekust eurole, rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni kaaskiri ning eurokalkulaator koos eesti-, vene- ja ingliskeelse kasutusjuhendiga. Postitus kestab 17. novembrini, teatas rahandusministeerium.

„Suur osa peredest üle Eesti on Tere Euro märgiga ümbrikud juba kätte saanud ning võivad soovi korral hakata ennast eurole üleminekuks juba ette valmistama. Kalkulaator on tänuväärne abivahend, et ennast juba praegu eurohindadega harjutada ning näiteks pere-eelarve eurodes läbi arvutada,“ rääkis rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.

„Neil peredel, kes ei ole materjale veel saanud palume natuke kannatust varuda. Eesti Posti andmetel jõuavad saadetised veel selle nädala lõpus ka Kesk-Eestisse ning Harjumaale. Järgmiseks kolmapäevaks on postitus kõikjal läbi viidud,“ selgitas kantsler Varrak.

Kui kellegi postkasti satub kalkulaator, mis ei tööta, tuleb ühendust võtta lähima Euronicsi kauplusega, kust saab asemele uue ja töökorras kalkulaatori. Tänaseks on Euronics asendanud 20 kalkulaatorit. 

„Kuivõrd laialisaadetav kalkulaatorite kogus on väga suur, üle poole miljoni tüki, siis paratamatult satub sinna sekka ka probleemseid tooteid, kuid kindlasti ei ole nende arv suur,“ rääkis Varrak.

Kalkulaatorite garantii kehtib kaks aastat kuni septembrini 2012. aastal ning toodete garantiivahetust teostab kauplustekett Euronics kõigi oma esinduste kaudu üle Eesti, samuti saab kalkulaatori välja vahetada posti teel.

Kui kellelgi ei ole 17. novembriks saadetist postkasti laekunud või kui saadetis on kahjustatud, tuleb ühendust võtta Eesti Posti klienditeenindusega: info@post.ee ; 1661; 661 6616 või anda teada Euroinfo telefonil 800 3330.
@post.ee>